Bjørn Lillesøe miniinterview

bjornless

Miniinterview med Amars teenage Hosoi.

På den korte liste over danske skatere der ville have en realistisk chance for at overleve en megarampe står Bjørn Lillesøe unægtelig højt. Personligt har jeg i hvert fald aldrig set nogen med en så naturlig balance i luften. Selv da han var helt lille og dårligt kunne bære sit board så han jo aldrig farlig ud selvom han tyrede sig rundt. Det gør han bestemt heller ikke nu. Måske lige med undtagelse af den fifty til hovedspring han lavede i kidneyen til Kongeflippet, det så lidt farligt ud. Stadigvæk, kort liste.

Påske har taget billedet fra Helsingør på den tur der skulle have været starten på noget stort, men som blev afbrudt af sommeren, tror jeg.

Hvor er du fra og hvor gammel er du gået hen og blevet?

Jeg 15 år gammel og er vokset op på Amager.

Hvornår du startede med at skate?

Jeg startede med at skate for cirka syv-otte år siden.

Kan du huske hvad dit første board var for et?

Mit første board var et legetøjsboard jeg købte efter min otte års fødselsdag. Det var et oldscool formet board som mig og dem jeg skatede med (Dannie, Thomas og Patrick) kaldte for raketboardet.

Hvor lang tid skatede du det før du fik et nyt?

Tror jeg havde skatet i et par måneder før jeg fik mit første rigtige board af Tobias Plass inde fra Hallen.

Hvor lang tid havde du skatet før du opdagede Wonderland?

Jeg havde skatet i højst en måned før at jeg tog derud, det var megadope!

Var det mest der du skatede i starten eller havde du andre spots?

Jeg har skatet rigtig meget inde på Wonder da jeg begyndte men jeg skatede også meget på en minirampe inde på et fritidshjem når der var lukket. Det var på den jeg lærte at droppe. Der var også street spots ved en Fakta, et hospital og en cupe ved en metro station. Ellers skatede jeg nok mest inde i Hallen.

Hvad syntes du om Spring Jam konkurrencen derude på Wonder? Du fik en fjerdeplads eller hvordan. Var der nogen penge i det?

Spring jam var megagrinern. Skate, hygge, penge og bajs. Så bliver det nok ikke bedre. Jeg fik en fjerde plads og det jeg tilfreds med da jeg ikke syntes at jeg skatede så godt. Jeg vandt tusind kroner som jeg lige har brugt til konkurrencen i Prag.

Hvem syntes du ripper hårdest af de lokale ude på Wonder?

Der vil jeg helt klart sige Dannie og Thomas Roupe. De skater megasprødt derinde med god stil og syge tricks. Ellers så vil jeg sige at alle der skater rampen derude ripper for sygt!

Så vidt jeg ved skater Bjørn for Alis og Chacales.

Det kan måske godt forekomme læserne lidt mystisk at offentliggøre så halvhjertet et interview med et så lysende talent som Bjørn. Det i er vidne til er intet mindre end en nyskabelse i interaktivitet i det jeg på denne vis vil opmuntre Bjørn til at samle tråden op og få taget nogle flere billeder og svare på de fede spørgsmål der ligger og modner i hans mailboks, så vi opdaterer bare interviewet, bom, kæmpefeature. Vi elsker dig Bjørn, vi vil se billeder hvor du flyver rundt for helvede. Gør det for os der ikke kan. Gad vide hvordan man fik fat på Hosoi i gamle dage når han ikke tog telefonen?