Nico Craft interview

nico1

Jeg kontaktede Crafty efter at have set hans ny bonuspart på nettet. Det ene ord tog det næste og inden jeg havde set mig om havde han givet os en uudgivet videopart, en røvfuld af billeder og det bedste skateboard.dk interview i mands minde.

411. hvor er du vokset op, hvor længe har du skatet?

Jeg er født i Aabenraa i 1977, hvor jeg startede med at skate i 1990 sammen med Syberg og Funk så jeg har skatet i cirka 23 år nu. Jeg er vokset op i Danmark. Min far boede i Aabenraa og min mor i København. Jeg flyttede alene da jeg blev sytten til New Jersey, første gang i 1994 og har så siden da været knyttet til New Yorks undergrundsscene og pendlet mellem København og New York. Så jeg er på en måde vokset op flere steder.

 

Hvad var dit første board og hvorfor har du ikke fattet at stoppe endnu?

Mit første board var et Monty Nolder for BBC (Bad Boys Club (srs), red.) og jeg skater stadig da jeg har dedikeret så meget af mit liv til det så hvorfor stoppe nu? Det er en del af mig, plus det er en eller anden form for meditation for mig.

nico4

Du har lige været en tur i staterne?

Ja, jeg er i Amerika hvert år. Jeg er lige kommet hjem fra en kort tur på tre uger. Det var planen at jeg skulle ha været der længere, men jeg tog senere af sted på grund af hurricane Sandy.

 

Hvor var der fedest at skate derovre?

New York er jordens bedste skate spot hvis man kan lide real street skating. Der er spots over alt. Jeg prøver på at skate Manhatten så ofte som muligt, men det ender ofte med at vi bare bliver i Jersey eller ender op i Brooklyn da der ikke er sa crowded der. Plus vi elsker the hood. Det gør ingen forskel. Der er næsten lige så mange spots i Brooklyn selvom det er lidt irriterende at man skal bruge bil så meget. Det er det generelt. Derfor elsker jeg at tage toget til Manhattan og så bare cruise rundt på board og så tage videre til fest eller reception eller whatever is poppin'!

 

Hvem hang du ud med?

Jeg hang ud med Quim som altid. Jeg boede hos ham og ellers med Fred Galls crew plus Jason Klotz fra Atlantic City som nu reprezenterer Philly og skater for Shut Skateboards. Jeg mødte også min gamle roomie fra da jeg boede i Brooklyn, Billy Rohan. Ellers bare lokale Jersey heads da det var der jeg chillede mest denne gang.

Nico apperance i en Quim video 2013

 

Kan du fortælle lidt om det med Quim Cardona? Var du fan inden du mødte ham?

Quim og jeg har været venner siden '94. Inden han blev pro gik vi på samme highschool og mødtes gennem en homie der hedder Craigh som også skatede inden han blev gangster. Jeg var ikke fan, jeg kendte ham jo. Han er en kæmpe inspiration på grund af hans personlighed. Vi blev bedste venner med det samme og jeg taget ind af hans familie så vi er som brødre nu.

Du må forstå at jeg har mødt alle fra New York, fra Keenan til Justin Pierce til Harold. Jeg har altid kommet der og på grund af Quim og min skating er jeg blevet introduceret for alle. Selv alle de dope rappere er tæt på og connected til os derovre. Real recognizes real, så....

 

nico3

 

Har han været i Danmark?

Ja to gange af tre måneder.

 

Er det wake 'n' bake når i er på ferie?

Wake and get baked for mit vedkommende siden '94. Ikke ham mere, men han elsker mad så han bager også tit når vi vågner. Bare mere bogstaveligt.

 

Ronnie spillede et nummer for mig hvor i skiftes til at rappe. Quims rim var noget om hans bror der begik selvmord. Rimeligt tunge sager.

Cool hvis Ronnie har spillet min music for dig, selvom det må være mange år gammelt. Ja det var Quim der fik mig i gang med at rappe og Mike hans bror. De var godt kultiverede så jeg lærte af dem. Jeg har også fået det ind med modermælken da jeg kom til New York i '94. Wu-Tangs første album var lige kommet ud. Rap stammer derfra, så det har været en del af min kultur siden jeg var helt ung. Det kom helt naturligt,alle mine homies derovre rapper.

 

Fortæl lidt om din musik, hvad går det ud på?

Nu til dags bruger jeg min music som et outlet og til at få nogle af de mange ting jeg researcher ud til dem der gider at lytte og som kan forstå. Jeg laver ikke music for andre end for mig selv selvom det er da dejligt hvis folk kan lide ens poesi som det nu en gang er. Jeg elsker at være kreativ med ord og det lønner sig. Jeg kan få ligeså meget optur på over at lave en sang og så høre den, som når jeg laver et skate trick og filmer det. Det er den samme optur. Fordelen er bare at man ikke kommer hjem med skrammer efter en studie session som man gør efter en skate session!

Hør et af Crafty's numre her

The Crafty Oracle 2012.mp3

 

Er det så skiftevis booty og conscious rap eller hvad vægter du mest?

Conscious rap er hvad jeg står for og hvad jeg laver 99 procent af tiden når jeg laver music, da jeg er en bevidst ung mand. Det sker også at jeg laver bootie rap da jeg elsker booty. Jeg laver mere r'n'b' og love style end bare booty crap uden message. Jeg har altid et budskab i mine tekster! Jeg laver den music jeg godt selv gad at høre for desværre er der stort set kun talentløse sellouts i radioen, der laver ligegyldige tekster der kun gør folk dummere og endnu mere afsporede. Det gider jeg simpelthen ikke at høre på så jeg laver selv music. Så ved jeg det er godt. Word.

 

Hvor kan man høre det henne? Har du nogle nye numre i støbeskeen?

Man kan høre det på Myspace. Jeg har 30 sange der i hvert fald. Ellers kan man bare få det af mig personligt. Jeg laver omkring 80 numre om året så jeg har altid et nyt nummer i støbeskeen.

Du kan høre mere på Crafty's Myspace music channel her

 

Spiller du nogen instrumenter?

Nej, ikke på nær stemmebånd.

 

Har du overvejet at hyre Letten som din dj?

Jeg har snakket med Letten flere gange om at han skulle have noget af min music. Jeg tror bare vi begge stener lidt? Jeg gør i hvert fald.

 

Hvad for noget musik er du selv fan af?

Jeg prøver på ikke at høre rap normalt når jeg er i Danmark, men jeg elsker soul så det hører jeg hver dag. Luther Vandeross, Bobby Womack, Stylistics, Shirley Brown, Deniece Williams, The Grooms, Whitney Houston og den stil. Tidløs music. Jeg elsker også ballader.

 

Er du typen der følger med i nye bands?

Nej, jeg følger ikke med i nye kunstnere da jeg ikke ser tv eller hører radio. Jeg støtter ikke den sataniske popkultur!

 

Var rap virkelig bare bedre i starten af '90'erne?

Ja, rap var meget bedre i 90erne, klart.

 

Det virker som om du er temmelig flittig til at få filmet og taget billeder.

Flittig ved jeg nu ikke. Jeg skater ikke så ofte så jeg prøver at få det meste ud af det når jeg endelig kommer ud. Nu har A.J. Anders Jørgensen købt et kamera og det gør jo det hele lidt nemmere. Plus hvis der er kamera på så er jeg altid fresh på at levere varen.

Come on, bare fordi man chiller normalt, betyder jo ikke man har glemt sine gamle tricks. Efter så mange år er det jo nemt. Man har bare ikke noget at bevise overfor andre mere som førhen. Nu er det bare for en selv og for at give sine venner optur på. Det får jeg selv når jeg ser en homie på et billede.

 

 

nico6

Kickflip - Foto: Tobias Plass

 

Hvilke videoer har du været med i gennem tiderne?

Jeg har aldrig rigtig gjort så meget i at være kommerciel så ikke så mange tror jeg. Code Red, Manual, Neighbors, Eastern Exposure og måaske nogle norske videoer?

 

Nico Craft & Quim Cardona's part i Strictly videoen

 

Hvad er din egen favorit part?


Det er min iPath Nobody Likes Me part. Den blev desværre aldrig brugt da jeg blev kicket af teamet af California Sport lige inden jeg ville give dem den, så den sidder jeg på. Jeg havde også en fed part back in the day i mit Highfive footie, men det er lost som så meget andet.

 

Nico Craft full part

 

Du er en ivrig bakker af Mads Christensen. Tror du han ville kunne drive det til noget stort i staterne?

Mads C. har jeg kendt siden han startede med at skate så selvfølgelig har jeg hans ryg og recognizer hans talent. Han kunne sagtens klare den derovre og lave mønt, så afsted.

 

Hvordan syntes du de unge skater i 2013?

De unge i dag er helt oppe at køre og mangler stil, disciplin', schooling og respect. De ved ikke noget om skateboardhistorien og har brug for at checke op på den. De fleste tror bare det gælder om at lave det sygeste trick og blive sponsoreret. Nej, who cares hvis ikke det ser godt ud. Så hellere holde det simpelt og stilet med pop i.

 

Kommer vi nogensinde til at se Crafty fyre op under en boneless? Har du nogensinde filmet et trick hvor du grabber boardet?

Boneless er ikke lige min stil, men grabs ooh yeah. Jeg har da filmet tonsvis af grabs og kickflip bs grabs gennem tiden.

nico2

Tailgrab to fakie

 

Kan du lave pressure flips?

Ja, step up anybody. Jeg kunne tyve forskellige back in the day i Sønderborg hallen med Gissing og Rene Johansen. Jeg kan stadig alle de tricks som jeg har lavet gennem tiden, tak. At skate er som at cykle, det glemmer jeg ikke lige sådan.

 

 

Sandt eller falsk:

 

Et bikset street spot vil altid være bedre end den mest perfekte skatepark?

Det ved jeg nu ikke. Jeg har aldrig været i en perfekt skatepark,men kan godt lide skateparks, selvom jeg foretrækker street.

 

Reggae døde med Bob Marley?

Nej, reggae døde med Peter Tosh, som er manden der lærte Bob Marley alt om reggae hvis noget, men der er nu også andre dope reggae artister, der stadig lever.

 

GG Allin var den bedste grindcore musiker nogensinde?

Jeg kender ikke GG Allin så det kan jeg desværre ikke svare på.

 

Tofu er bedre end kebab?

Tofu er nu ikke noget jeg spiser normalt, kun hos Quim eller hvis andre serverer det når jeg er ude. Kebab nej tak, ingen kød til mig.

 

Dagens første joint er den bedste?

De er alle gode, men jo, den første er som regel bangin'. Give praise!

 

Fjernsyn er nationens narko?

Ja, tv er roden til at største delen af folk er programmeret til ikke at gøre noget ved korruptionen mod folket. Ban tv.

 

911 er en joke?

9-11 var ikke nogen joke, tværtimod, det var en øjenåbner for mig og millioner af andre. Ja, den officielle historie med terroristerne er til grin og hvis man stadig tror det så er der ikke meget håb for en.

 

nico5

 

Hvad glæder du dig mest til i 2013?

Da glæder jeg mig mest til at få en baby og til at skulle til Afrika.

 

Hvem skater du for? Er der andre du vil takke?

Jeg skater for mig selv, Syberg , A.J , Funk, Enøe, Penny og Quim. Jeg er ikke sponsoreret mere så tak til dem, der altid hooker mig up, Penny og Quim.