Hjalte Halberg Interview

Meget besynderlig attitude dele af ungdommen ligger for dagen nu om stunder. Jeg troede de var totalt enige om at det skulle gå op i rock’n’roll forklædninger og glam? Måske er der håb for dem alligevel?
Image

I et misforstået udslag af gammlmandsanger var jeg taget i Parken en søndag eftermiddag. Tidligere på dagen havde jeg noteret mig at en s.k.a.t.e. konkurrencen i Hallen var blevet vundet af Hjalte og havde udløst en ekstraordinært håndgribelig udbetaling af 7000 kroner. Det var svært for mig at få de to oplysninger kombineret på en tilfredsstillende måde. Han havde dagen inden vundet, hvad der må være en af de største kontante udbetalinger i en konkurrence herhjemme nogensinde, og nu lå han og skatede Parken, for sig selv, uden noget synligt heppekor. Det var svært for mig at rumme: ”hvad med champagne?”, ”hvad med ho’s?” Meget besynderlig attitude dele af ungdommen ligger for dagen nu om stunder. Jeg troede de var totalt enige om at det skulle gå op i rock’n’roll forklædninger og glam? Måske er der håb for dem alligevel?

 

Tekst og fotos af Kim Møller

 

 

Image
Frontside nollie

KM: Bor du tæt på Parken?

HH: Ja, jeg bor lige herovre på Østerbro, megatæt. Jeg kører herover på cykel hver dag.

KM: Så bor i nogen stykker sammen eller hvad?

HH: Nej, jeg bor stadig hjemme.

KM: Hvor gammel er du?

HH: 20 år, så jeg skal til at hjemmefra, men jeg er ved at spare op til at tage ud at rejse til vinter så det er meget godt at bo hjemme.

Image
Backside disaster

KM: Hvor skal du rejse hen?

HH: Det ved jeg ikke helt endnu. Bare der er varmt så jeg kan skate.

KM: Du var i San Fransisco så jeg.

HH: Ja, det var fedt. Hele sidste efterår, vinter og forår. Det var megafedt.

KM: Hvad skater man der efterhånden?

HH: Alle de kendte streetspots de er lukkede, blevet knobbede, så man skater mest bare downhills og street shit. Sådan nogen barriere ting. Du kender dem hvor de cementerer nede i bunden? Dem er der rigtigt mange af. Så kan man godt stadig skate langs havnen, omkring Pier 7 og alle mulige spots der.

KM: Prøvede i biblioteket? Mike Carroll skater det i sin Transworld part, der er sådan et gap.

HH: Ja ja, det er også blevet knobbed. Det er der hvor der er flest skatestoppers nærmest. Derer skatestoppers over det hele. Mna kan ikke engang skate manuals for de har også lagt skatestoppers oven på curbsene. Det er helt sinssygt. Det der Third and Army boede vi rigtigt tæt på og så skatede vi en del på Fort Miley, så der er stadig nogen af de kendte spots tilbage.

KM: Har du prøvet den nye på Nørrebro, Teit parken?

HH: Ja, det er også meget fedt, den kan jeg godt lide. Mangler bare nogle quarterpipes. Alle rails skulle have været runde synes jeg, i stedet for firkantede.

Image
Feeble grind

KM: Hvorfor er det irriterende?

HH: Det er bare sværere. Crooked og feeble og sådan noget er nemmere på runde rails. Vi er mange der er trætte af firkantede rails.

KM: Ok. Kan du huske den gang du fik fisse inde i Ungeren?

HH: Det har jeg vist ikke fået.

KM: Jeg er ret sikker på at du ihverfald scorede en eller anden, jeg var meget imponeret over det.

HH: Det skal nok passe.

KM: Så siger vi det. Hvem skater du for?

HH: Street Machine, Carharrt, Independent og Plan B gennem Rend og Hop.

KM: Skal du så have en part i en Carharrt video?

HH: Nej, der har jo lige været en. Jeg kom for sent på desværre, men jeg har en part i den nye Street Machine video. Den glæder jeg mig til at se.

Image
Back tail