Nicky interview

Nicky fs lienLegenden behøver ingen intro. Tal betyder ikke noget i denne sammenhæng. Vi elsker dig Nicky.

Sample Image

Nicky interview


Interviews: Kim Møller
Fotos: AG (Hvis du ikke selv kunne regne det ud er billederne taget på én aften)

Rune “Nicky Guererro has been the biggest influence on my skateboarding career. His passion for skateboarding and his will to keep progressing is something special. Thirty plus years in skateboarding and still going strong, skating better than ever.”

(PS. Det er min skyld at Runes citat er på engelsk. Det er ikke fordi Maestro pludselig er røget på noget Tony Magnusson shit, hvor han ikke længere kommer hans modersmål ihu. Kim)

Dyne ”Første gang jeg så Mr. G var en sort-hvid video fra EM 1987 i vert. Der var gode skatere med og det hele, men det vilde var at Guruman fløj højere end de andre og lavede federe tricks og havde den seje stil som han altid har haft. Jeg måbede. Tyve år senere giver han den fuckin’ endnu mere gas, han stopper aldrig han er en maskine.”

Kring  ”Hvis du skal slå Nicky i en konkurrence på verten så skal du tage dine bedste tricks med og du skal køre 45 sekunder. Han er betonmur man skal over. Det er en ting. En anden ting er at det bare fordi han har det, sådan er det. Man kan ikke fronte ham, han har det bare.”

Var han en nar over for dig da du var lille?
”Det var han nemlig heller ikke, han har altid været cool og er det stadig. Jeg tror ikke folk helt forstår hvor dygtig han faktisk er. Han er pro værdig med stort P.”

Nicky

Hvordan startede din karriere?
”Jeg vandt Europamesterskabet om efteråret i ’86 i Warrington England og samme vinter ringer mig Frank Mesmann, som var deres distributør i Danmark, til G&S og sagde hva’ så. Så var jeg topamatør for dem og senere pro i tre år hvor jeg skatede meget med Chris Miller, Neil Blender og Ken Fillion. Jeg var hjemme og besøge Neil Blender og rejste med ham og det var rigtigt fedt, jeg fik rigtigt meget inspiration og lærte en masse ting.I ´90 blev jeg spurgt om jeg ville skate for Powell, det ville jeg godt og jeg kørte for dem i tre år. Det var en anden tid, med indendørs skatepark i Santa Barbara og masser af demos i Europa med alle de der gutter. Vi var nærmest på tur halvdelen af året og den anden halvdel i USA, hvor jeg boede på stranden og surfede lidt. Vi var på ture blandt andet til Brasilien med Mark Gonzales i Rio og i Jakarta i Indonesien sammen med Alva drengene, Murphy, Craig Johnson og dem.”

Hvordan var Duncan i gamle dage?
”Duncan er jo en fed person i skateboarding, han ved hvad det drejer sig om, rejser jorden rundt og kender alle skatere i verden. Pyt med det.”

Kan du fortælle lidt om din historie med Thrasher?
”Thrasher har altid været det hardcore skateboard magazine som jeg godt kunne lide. De har altid haft nogle rigtigt fede historier. Jeg har været på forsiden af Thrasher en gang og jeg har haft et pro interview, hvor jeg blev interviewet af MoFO. Vi sad opppe til en minirampe konkurrence i San Jose og MoFo stillede mig nogle sjove og mærkelige spørgsmål og spillede noget tysk march musik fra ’30’erne for mig. Til sidst spurgte han mig hvad jeg ville gøre hvis atombomberne var på vej og jeg kun havde et par timer tilbage at leve i. Så måtte jeg remse op hvad jeg kunne tænke mig at lave. Det var lidt kaosteori, men det var fedt at lave interviewet og jeg er stadig stoked på Thrasher.”Hvad når du ser at Lance Mountain, Chris Miller, Caballero og Hosoi stadig ripper stenhårdt, det er jo din generation?
"Det varmer mit hjerte. Det var mine helte som jeg skatede med i gamle dage og de er stadig mine helte, de pumper mig op til at skate.”

Hvad så når Alva og Hosoi kommer på besøg inde i hallen får du så hængt ud med dem og snakket om gamle dage?
Ja, jeg hang ud med Tony Alva da han var her og jeg så ham også til en kæmpe rockkoncert til noget skateboard jam i England for nogle år siden. Han var en totalt flink gut, jeg synes jeg fik nogle komplimenter af ham og jeg har også kun godt at sige om ham. Han holder sig godt på sine 49 år.”Du skatede for Hosoi Rockets og boede i staterne i nogle år. Hvad foregik der der?
”Det var rigtigt fedt. Jeg så op til Venice stilen og Christian Hosoi på et tidspunkt i min skatekarriere selvom jeg skatede for G&S og Tracker og senere Powell skatede jeg stadig for Hosoi Rockets som gik igennem Santa Cruz’ Speed Wheels. Det var totalt fede tider. De der hjul var så hurtige at man kunne blaste enhver rampe på dem. Jeg savner de hjul i dag og er faktisk begyndt at køre på OJIII, som er Santa Cruz’ nye produkt. Den gang var jeg totalt stoked over at få sendt hjul pakker tre-fire gange om måneden ligegyldigt hvor jeg var i verden. Og Rip Grip.”

Jeg kan huske du fortalte historien om dig og Søren Greve der skal skate Hosoi’s rampe men hvor i ikke kan finde den på grund af noget camo-net?
"
Jeg var lidt naiv for vi kom fra Danmark som er et lille land og havde bare hørt at Hosoi boede off Sunset Boulevard omkring en eller anden street der og så tog op og kiggede efter rampen for jeg troede jeg kunne spotte den fra vejen og så kunne vi lige tage hen og få fat i ham og spørge om vi måtte skate eller et eller andet.Vi kørte rundt en hel dag i kvarteret og kunne ikke finde den. Et par dage efter fik vi lavet en aftale over telefonen med ham og da vi så kom derhen lå rampen godt gemt bag camo net så man ikke kunne se den fra vejen.”

Hvordan får du det når du ser at Rune tyranniserer amerikanerne i deres cement?
”Jeg er rigtig stoked. De sidste ti år har Rune været et forbillede for mig. Jeg er vild med den måde han skater cement på. Jeg har altid været vild med cement og drømt om at få noget cement i Europa og nu er det endelig ved at lykkes. Der kommer nye parks i Holland, Spanien og Østrig, Tyskland, Sverige. Det er nye udfordringer og faktisk en sammenblanding af street og vert på et nyt niveau, det synes jeg er dejligt.”

Fortæl lidt om hvad du har lavet den sidste måned?
”Jeg var i Paris den første weekend i marts. Næste weekend var jeg i Berlin til Adidas Skateboard Clash, hvor jeg fik fjerdepladser i bowl og vert. Ugen efter var jeg i Barcelona hvor jeg fik taget rigtigt mange billeder og vi var ude at skate nogle bowls og en masse street og en masse interviews. Ugen efter var jeg i Hamborg, hvor vi kørte derned i Eastpak bussen. Det var en totalt fed tur. Vi skatede bowlen i I-Punkt. Jeg blev nummer tre i vert og vandt bowlen. Det var totalt fedt og der var et punkrockband der spillede på platformen. De spillede rigtig oldschool punk og det kunne jeg godt lide så det pumpede mig op til at vinde den konkurrence.  Ugen efter blev jeg lige pludselig ringet op og skulle til Holland på en tre dages tur, hvor vi var i Antwerpen den første dag og skrive autografer og skate et street orienteret areal som Tim Paine har lavet. Senere var vi ude og spise og så skulle jeg spille nogle plader i Antwerpens største klub så det var totalt luksus.Dagen efter var vi i Rotterdam ved en rigtig stor skatepark med nogle metalramper. Der skatede jeg vert med Bob Jostein og Casper Plass, hvor vi lavede opvisning. Lige inden var jeg blevet interviewet af et par blade bla. Playboy Holland. Jeg har lavet omkring 30 interviews i den her måned på grund af mit jubilæum. Så var vi til fest om aftenen på en bar, hvor der var gang i den og jeg skulle spille nogle plader.

Den tredje dag var vi i Amsterdam og skate en rigtig fed bowl, som lige var blevet malet med en masse skulls og sådan noget. Det så rigtigt flot ud og vi fyrede den af.
Senere i april skal jeg til Leeds i England og skate The Works Skatepark. Første maj skal jeg til Shanghai og skate i ti dage. Der er totalt gang i den.”