Klingsøe Interview

Klingsøe i efteråret, men stadig rullende

I efteråret sendte Pierre Stachurska Pensions Parten med Morten Klingsøe og Chris Larsson på gaden. Jeg havde længe snakket med Klingsøe om at lave et interview og her forleden fik vi endelig taget os sammen til at mødes. Over en Kina buffet og senere et par stifter på Det Gamle Sted, sludrede vi aftenen igennem om løst og fast, her følger nogle af de ting der sad fast i min mangelfulde hukommelse dagene efter.

 

 

Billeder: Pierre Starchurska

 

Pga. tekniske problemer, må i desværre vente lidt med den videopart af Klingsøe vi har parat til interviewet, artiklen vil blive opdateret med den så snart det er muligt.

 

Som så mange andre fra sin generation startede Klingsøe med at skate i slutningen af firserne;

Jeg startede på en plastic fisk som de fleste, men det var først da jeg flyttede til Esbjerg og begyndte at skate sammen med min gode ven Thomas Thomsen at jeg for alvor blev tændt. Vi tog et par ture til Kolding Skatehall og så skatere som Barry og Ben skate rigtig streetskating.

Som 16 årig røg jeg ud hjemmefra og måtte klare mig selv. Skateboarding hjalp mig klart med at holde mig lidt i skindet, der var altid en session til der skulle skates. Ellers var det nok endt helt galt.

Ollien er for evigt 

I bedste skateboard.dk stil, skal der jo nogle røvere på bordet, vi kan starte med den her:

Vi var taget en flok til Kolding for at se den nye Wrong video. På et tidspunkt sidder vi og ryger en fed og jeg kaster flasker efter et hegn for at se dem smadre. Pludselig dukker der en politimand op "I sidder ikke og ryger hash vel?" Hele bilen stinker jo, men Hiv kigger bare på ham og siger; "Hvis du finder noget hash er det min fars!"

Han begynder så at kigge rundt, og finder hurtigt et skod der ligger under bilen, Hiv kigger bare på ham og siger; "Kan du bevise det er mit?"

Det var i en periode i mit liv hvor der ikke var så langt fra hvad jeg tænkte, til hvad jeg sagde, så senere da jeg ser de her 4 jyder komme ind på baren, flyver det bare ud af munden på mig, "Hey, se lige de der fodboldbøsser". Hiv prøvede at ligge sig imellem dem og mig, men fik bare en på munden og så fløj de på mig. Jeg fik nogle seriøse tæsk, men nogle invandrere lagde sig imellem og vi slap ud til bilen, hvor Morten Madsen og Sulivan sad og koksede ud. Vi kørte direkte hjem til København den nat, mig med flækket hage og blod udover det hele.

Tailslide Nantes

Og så var der også lige den her lille perle:

Vi tog til Tjekkiet og fyrede den af på snowboard i et par år, og så var der tradition for at mødes i Sønderborg et par uger efter, drikke, kigge billeder og fortælle røverhistorier. Da vi skal køre hjem er Hiv alt for skæv og siger: "Jeg kan ikke køre, hvorfor kører du ikke?" Så i en kæmpe bagbrandert ender jeg med at ræse bilen hjem fra Sønderborg, jeg havde ikke kørekort dengang.

Min kæreste går helt amok når hun hører den slags historier. Jeg tror ikke jeg kunne finde på at gøre den slags idag, men man ved vel aldrig helt? Min kæreste og hendes veninde har en teori om at skatere kommer fra en familie der mangler en fader figur, vi lider ihvertfald alle i en vis grad af Peter Pan komplekset.

 Pt. læser Morten enkeltfags HF for at kunne søge ind på Seminaret og til sommer skal ham og kæresten have en lille, men lur mig om han alligevel ikke vil være ude og finde i de danske gader og stræder, der er altid en session til der skal skates...

Vi slutter lige af med de obligatoriske shoutouts: Pierre, Kongsbrand Brands, Mormor og Morfar, Brormand Jesper. Tak for alle props fra pensionsparten. Min elskede prinsesse Shila, drengene i Lundtoftegade ska have kæmpe propper for altid at være der og være klar og altid have kaffe på kanden og en god røver fra weekenden..... Hiv my partner in crime min fucking gode ven gennem mange år og mange år frem brothers with different mothers.....jæver aka duracelkaninen. skateboard.dk......skateboarding