Dansk skateboarding på månen

Det norddanske skateboardfirma, Brodega Skateboards, har den sidste uge ramt en lang række sociale platforme, med en historie om at de vil sende Dansk Skateboarding til månen. Skateboard.dk har taget en snak med Brodega om projektet.

Skateboard.dk:

I må lige forklare hvad det er for et PR stunt eller gimmick I har gang i med at sende Dansk Skateboarding til månen?

Brodega:

Vores umiddelbare intention har hverken været at ride på et gimmick eller fyre op for et PR-stunt, men alene at udnytte en vanvittig mulighed, som efter et ansøgningsarbejde, bød sig. 

Den danske Radio24syv’s Podcast "Den nye rumalder", har købt sig ind hos Astrobotics fra Pittsburgh, et privatejet Spaceagency som med økonomisk støtte fra NASA, vil foretage historiens første kommercielle månelanding. Med ombord er en såkaldt Moonbox, der vil blive nedsat på månens overflade. Moonbox’en vil indeholde forskelligt data, som vil repræsentere vores verden som den ser ud idag. Planen er at Moonbox’en vil ligge på månen de næste par århundreder (eller indtil udefrakommende liv finder vores data og lærer at stemple en tre-flip)

Fra Danmark bliver der samlet vigtig og repræsenterende data på et SD-kort, som efterfølgende bliver sendt til USA. Det er iblandt dette data, at vi har fået en plads at udfylde med Dansk Skateboarding. Herudover er det vist planen at vores Dronning skal have et par ord med... Det er sgu da meget fint selskab :)

Vi lancerede Brodega Skateboards med det formål at repræsentere Dansk Skateboarding og hver enkelt skateboarder i landet, og tænker derfor at dette kunne være en oplagt mulighed, og et fint skridt på vejen. Projektet skriver jo trods alt verdenshistorie, og vi er overbeviste om at vi er de eneste i verden, som får mulighed for at repræsentere skateboarding i Moonboxen.

Skateboard.dk:

Ja det er ikke hver dag at Majestæten kommer i så fint selskab. Men lad mig lige få det på plads. Hvis jeg filmer et trick, deler det med jer, så ryger det med til månen?

Bordega:

Korrekt forstået. Vi samler indtil den 10. februar et enkelt trick fra hver danske skateboarder, der ønsker at være en del af dette projekt og sætte et trick, der vil befinde sig på månen for evigt, eller indtil fremtidige generationer vælger at bringe boxen tilbage til Jorden. Der bliver lavet et samlet skate-edit, som efterfølgende bliver sendt til Astrobotics i USA og derfra med til månen.

Alle kan deltage i vores måne-projekt - alle tricks tæller, alle kneb gælder. Niveau og sværhedsgrad er ikke vigtigt. Så længe man indsender sit tricks, kommer man med og bliver en del af vores edit. Der er ikke noget krav til hvor nyt tricket skal være - Mange vil nok finde et ældre klip fra fra gemmerne, når nu corona’en fucker med muligheden for at filme noget nyt inden d. 10. februar.

Skateboard.dk:

Det er dope !!  Hvornår er deadline ? Hvor mange tricks kan jeg sende ? Må jeg sende en svedig linie ? Kan alle sende ?

Brodega:

Som nævnt er der deadline den 10. februar, og alle der ønsker at få et trick med, skal uploade til Instagram og hashtagge sit trick #trickspåmånen og tagge @brodega_skateboards 

Man har kun valget for et enkelt trick, så vi tænker at det kræver lidt tankevirksomhed for at udvælge netop det trick som skal repræsentere dig deroppe for "evigt". 

 

Skateboard.dk

Fedt, jeg går i gang med det samme.

Men jeg skal lige høre en ting. Det der med månen er det ikke bare en undskyldning fordi I er så gamle, at jeres pop er dødt og den mindre tyngdekraft på månen gør, at I igen kan ollie 2 boards?

Brodega:

Hahaha :)  Jo det kunne være en oplagt mulighed for at genvinde lidt af det gamle pop. Gambling with gravity !! 

Forhåbentligt kommer der også et par stykker med til månen, som stadig kan poppe en god stak boards. Jeg tænker bare at vi, trækker gammelmandskortet, og holder os til et tranny-trick. Der gør vi vist også bedst !!

Kom med os ud at flyve - det skal nok blive sjovt !!

Skateboard.dk:

Opfordringen er hermed givet videre.

Vi ser frem til at følge projektet, der muligvis er det vildeste eller dummeste i dansk skateboarding historie. Ikke at det ene udelukker det andet.

Vi ser frem til, hvad I finder på næste gang.